Hoe de schout 1

Toneelgroep Kriebels uit Berlicum (N.Br) is opgericht op 10 februari 1983 door Jan Bosch en Sjan van Lokven-Bosch. Zij speelden vroeger bij de KPJ, maar zijn daar mee gestopt. Het bleef echter kriebelen. Vandaar dat voor de naam “Kriebels” is gekozen. Hun vader Frans (medeoprichter) was één van de regisseurs die Kriebels door de jaren heen heeft gehad.

Toneelgroep Kriebels speelde eerst kluchten, maar langzaamaan is ze met blijspelen en komedies serieuzer gegaan. Het is steeds zoeken naar het evenwicht tussen wat je publiek graag wil zien en wat je zelf op de planken wil brengen. Deze stukken worden steeds opgevoerd in Den Durpsherd te Berlicum, maar de laatste jaren ook in De Verkadefabriek te Den Bosch.

Naast deze avondvullende stukken stond ook steeds straattoneel op het programma. Zij begonnen met dit straattoneel letterlijk op een platte kar en traden op den duur op in heel Nederland en Vlaanderen. Veel van deze stukken zijn door Jan Bosch zelf geschreven en niet zonder succes. Verschillende stukken zijn uitgegeven en ook door andere toneelgezelschappen opgevoerd. Helaas zijn er nog maar weinig straattheaterfestivals, waardoor Kriebels zich momenteel alleen nog maar richt op de avondvullende stukken.

Toneelgroep Kriebels bestaat nu dus al meer dan 30-jaar in steeds wisselende samenstellingen, maar het enthousiasme is er niet minder om geworden.

 


Comments are closed.

Toneelgroep Kriebels

Toneelgroep Kriebels

Productie 2019: ROET van Peter Aten

Noteer alvast de data in uw agenda
----------------------------------------------------------------
Den Durpsherd te Berlicum:
30 maart 2019 aanvang 20.15 uur
Het is mogelijk om per mail kaarten
voor Den Durpsherd te reserveren.

Zie ook de site van Den Durpsherd via deze link

----------------------------------------------------------------

De Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch
13 april 2019 aanvang 20.15 uur
14 april 2019 aanvang 20.15 uur

Bestel uw kaarten via deze link


Dickensnight Helmond Brandevoort (2017)

Dickensnight Helmond Brandevoort (2017)

Abseilen (2018)